Григор Димитров спечели финала срещу Давид Гофен със 7:5, 4:6, 6:3

...
Григор Димитров спечели финала срещу Давид Гофен със 7:5, 4:6, 6:3
Коментари Харесай

Григор Димитров победи Давид Гофен и спечели финала в Лондон!

Григор Димитров завоюва финала против Давид Гофен със 7:5, 4:6, 6:3 и сграбчи влиятелния трофей на заключителния шампионат на ATP в Лондон.

Българинът и белгиецът излязоха на централния корт в лондонската зала " О2 сцена " 20:00 ч през днешния ден и сложиха завършек на един незабравим сезон в мъжкия тенис.

Първият сет стартира неприятно за Григор, като Гофен направи два пробива и поведе с 1:3. Нашият тенисист обаче съумя да се върне в играта, изравнявайки до 4:4. Последният гейм бе изключително трагичен и оспорван. След близо 10-минутна игра обаче Гришо завоюва сета със 7:5.

Във втория сет Григор Димитров започва доста по-уверено и поведе в третия гейм с 2:1. Българинът бе на косъм от пробив в шестия, само че Гофен съумя да се измъкне и от своя страна направи пробив и поведе резултата в седмия с 3:4. Накрая белгиецът затвори втория сет в своя изгода с 4:6.

Още в първия гейм на третия и съдбоносен сет Гофен имаше голям брой благоприятни условия за пробив, само че Гришо устоя и не се даде. Напрежението нарастваше с всеки идващ гейм и чак в шестия първата ни ракета направи пробив и поведе с 4:2. Гришо сграбчи идващия гейм и имаше 3 мачбола, само че Гофен се задържа в играта в осмия гейм и докара резултата до 5:3. Българинът обаче сграбчи деветия гейм и завоюва мача с 6:3.

С тази невероятна победа Димитров се трансформира в първия дебютант, който печели шампионата на осемте най-хубави от 19 години насам (след испанеца Алекс Кореча през 1998 г.).

Поздравления!  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР